Novi Sad
05.09.2014.
09:42 > 09:44
Svaka treća pekara u Novom Sadu prodaje stari, jučerašnji hleb ili pecivo, a prema rečima zaposlenih, interesovanje je sve veće.
  • Ana Pohl

    07.09.2014 12:59
    neinformisanom anonumusu
    "taj zavod" ne prodaje aditive. Sledeci put kad budes komentarisao, prvo se dobro informisi. Za razliku od tebe, Lazar Popovic je bio vise van granica nego u Srbiji, zato i ima pravo da komentarise. Rec je o neupakovanom hlebu koji se jede svez u prvih 24 sata, eventualno 48 stai. Rok upotrebe upakovanog hleba (koji se prodaje npr. u nemackoj) moze biti i do 10 dana, o kome konkretno u ovom textu nije bilo reci.
  • mrva

    05.09.2014 15:15
    @Glasac - beli listic
    posto smo, jel, imali opciju zagarantovanog nacionalnog spasenja na izborima!? Ccc, kako ste vi pojedini ljudi naivni! Pametan covek magli iz ove vuko*ebine jer je svestan da i zivot ima rok trajanja bas kao i ovaj hleb a ne da se zaludjuje da u moru bagre ima moc da menja stvari pisljivim zaokruzivanjem jednom u 4 godine. zivot je suvise kratak da bi se tako skupo eksperimentisalo.

    nastavi da zaokruzujes misleci da ce te neko ili nesto spasti mogucnosti da i sam dodjes u red za bajati hleb u zemlji debiliji
  • Gladijator

    05.09.2014 14:34
    Tako vam i treba. Debelo ste sve ovo zaslužili.
  • Bajathleb

    05.09.2014 13:59
    Iskreno hvala Radiju 021 za ovu informaciju
    Sad bar znam kako da preživimo sa ovim što zaradim i ostane nam kada platimo kiriju i troškove. A, boga mi, i kada je vreme da kupimo bajat hleb i peciva bez gužve pošto je ostale sramota (još neko vreme). I ovo je bolje od kopanja po kontejnerima. Tek je to sramota te se svi vi, koje je sramota, uzmite u pamet.
  • glasac

    05.09.2014 13:09
    Nadam se da medju njima i onih sa belim glasackim listicima pa da im pozelim prijatno.
  • Nebojša

    05.09.2014 13:06
    Fabrika u Srbobranu
    Ne bih voleo da ikada dođem u kontakt sa njihovim proizvodima!
  • Marko

    05.09.2014 13:05
    Statistika
    I, šta kažete, rejting SNS u Novom Sadu raste ?
  • sovra

    05.09.2014 12:50
    ziveo SNS
    Ponizavajuce.
  • lepa luda

    05.09.2014 12:47
    pekara ko pečurki posle kiše
    Moj otac je 40 godina rimbao u novosadskom Hleb-u. Bio je državni prvak u belom pecivu /kifle, perece, zemičke, pletenice/ u staroj Jugi. Po njemu na 80% „pekara” u NS bi trebalo okačiti katanac, jer su bruka i sramota za pekarski zanat. Mi povremeno odemo do Mađarske i uvek donesemo domaći hleb od 1 kg kupljen u Tesku ili Metrou, i jedemo ga nekad i po 5 dana i do sada se nismo porazboljevali. A većina ovog što se prodaju u NS, ako ga ne pojedeš u narednih 3-4 sata možeš ukucavati eksere sa njim. A i čude se ljudi što mnogi imaju čir na želudcu, pa kako i ne bi kad u gradu jedva možeš naći reš pečen lebac.
  • za namcora

    05.09.2014 12:24
    ///
    ne sviraj o promeni zivota molim te.........
  • Milisav

    05.09.2014 12:09
    Od kad je svet i vek, zna se da pasulj bolje ide s oni suv lebac neg s oni meki. Lepo gi umučiš pa mljac, mljac...
  • 05.09.2014 12:07
    Lazo, Lazo
    Jeftino si se prodao. Treba da se napomene da je NAJVEĆI prodavac aditiva za hleb upravo ovaj zavod. Da im aditivi valjaju, hleb bi bio dobar i drugi dan! Hleb sa dobrim aditivima traje i više od 10-tak dana. Pogledajte malo van granica Srbije. Ovde muljatori i neuki samo LAŽU!
  • gica

    05.09.2014 11:58
    strasno,a jadni narod cuti
  • -

    05.09.2014 11:37
    -
    ovde ima izjava koje su pisali degenerici

    takvi ce jednoga dans stati u te redove za jeftiniji hleb

  • 05.09.2014 11:33
    Stari hleb je --> zdraviji
  • Nada

    05.09.2014 11:31
    Radim kao lekar u Domu zdravlja. Redovno ujutro kupujem bajati hleb. Dobar je kao i svez. Svez je za moj kucni budzet preskup.
  • Anonimus

    05.09.2014 11:25
    "jer ti proizvodi uglavnom nisu proizvedeni da prenoće." Naravno kada je kod nas hleb ispod svake kategorije napumpan raznim hemikalijama.Ko je bio u Mađarskoj mogao da vidi da je na hleb stavljena papirna etiketa sa datumom proizvodnje i rokom trajanja. Na istoj se vidi da svaki hleb traje bar 2-3 dana od datuma proizvodnje. Kod nas boje da ne znamo šta jedemo.
  • 05.09.2014 11:19
    budjav lebac, budjav lebac
  • Veca

    05.09.2014 11:09
    Bez podgrevanja i bacanja hrane
    Pečem hleb kod kuće skoro deset godina. Više se ispati, duže traje i nema aditiva. Povrće kupujem od bakice sa Telepa a ne s pijace i od nakupaca - radije ću njoj da popravim budžet nego da pazarim ko zna čime prskano povrće iz ko zna odakle. Meso ne jedemo porodično. Na hlebu uštedimo 500 dinara - nije mnogo, ali znamo da se ne trujemo ispipanim hlebom iz pekare.
  • Banderaš

    05.09.2014 10:54
    Zrelo za 5. oktobar
    Što ih više bude jelo bajata hleba - pre će se osvestiti i rasterati bandu fekalno impregniranim motkama. Tužno je što čovek treba da izgubi dostojanstvo, pa da mu do mozga dođe da je krajnje vreme da podvuče crtu o golom hlebu i golom životu. Ali izgleda to tako mora. Samo, kad sirotinja bude gazila, tu trava neće nicati. Imaju moju podršku u tome i nadam se da će izliv pameti u mozak da se desi što pre.
  • Namcor

    05.09.2014 10:33
    Blagi Boze....
    Zar je moguce da neko kupuje bajat hleb i da mu je to normalna stvar?!
    Pa kako tek onda stojite sa ostalim stvarima kad je svez hleb luksuz???
    Razumem da se nema, ali se onda potrudis da nesto uradis i promenis zivot, ali da ti to postane normalno, i da se pomiris da zivis s tim, e to nije normalno.
  • NS

    05.09.2014 10:23
    Od kada je hleb jednodnevna roba?! Je l od kad ga trpaju aditivima, pa se ubudja posle 12 sati?!
  • babaroga

    05.09.2014 10:21
    hrana se ne baca!
    To je nešto što sam naučila još od moje babe. Bogohulno je, govorila je. A hleb naročito.
    Kakva je to izjava da se hleb i peciva mogu jesti samo taj dan kad se ispeku imače mogu biti škodljiva? Nakada se hleb mesio i za više dana, i nije se bacao. Nismo siromašni, stanujemo pored pekare i kupujemo hleb kad nam zatreba. Samo toliko. Zato nikada ne bacam hleb i nemam stari hleb. A kada mi zatreba za moče ili gibanicu od starog hleba, kupim tu jučerašnju veknu i nije me sramota niti mislim da je to odlika bede. Šta se foliramo?
  • DARA

    05.09.2014 10:19
    Strasno
    Kako nam sve ide u ovoj tesko bolesnoj drzavi,jos malo cemo da pocrkamo,od gladi.Stari hleb dobro dodje sirotinji a sirotinje sve vise,jos malo necemo imati ni za stari hleb.Tako nasi drzavnici dobro rade,interesuje me jel i oni jedu hleb od juce.Sramota.
  • malena

    05.09.2014 09:57
    Skoro uvek kupujemo hleb i ostale proizvode u pekari Kao nekad na Detelinari , nikada nije bilo problema , konačno i takav hleb koristimo par dana ! Nema tu mesta za sramotu , većina nas je odrasla na hlebu koji se pekao jednom u nedelju dana .
  • Zdravko

    05.09.2014 09:54
    Zna stari hleb dobro da posluzi
    Moj stric dok je imao rotvajlera (strvinu od dzukca), stalno mu je kupovao hleb u dzakovima, i ovaj ga je tamanio, dok sam se ja nadavao para i para na razne granule, bolje da sam mu kobasicu kupovao, al ovaj moj razmazeni nece hleb.

    Steta sto poljoprivrednici ne koriste vise ovaj vid jeftine, a za stoku jako bogate hrane...

    Sa druge strane, moji deda i baba, uvek kupuju svez hleb svaki dan, ali ga jedu tek sutradan jer tako vise vole. Oni imaju po 80 godina, valjda su tako navikli, a sudeci po godinama tako im i godi.
  • Pera

    05.09.2014 09:49
    Ja i supruga smo prosvetni radnici, imamo troje dece. Kupovina bajatog hleba nam pomaze da sacuvamo kucni budzet. Srecom uvek ga ima pre nego sto krenem na posao u skolu. Svi ukucani su navikli na jucerasnji hleb a manje se i jede.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna